Algemeen

Hoofdstraat Blauwestad wordt aangepakt om verkeersveiligheid te verbeteren

- advertentie -

Blauwestad – Om de verkeersveiligheid van de Hoofdstraat in Blauwestad te verbeteren, start Aannemersbedrijf Koen Meijer vandaag met de reconstructie van een drietal kruisingen. Om die werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is de Hoofdstraat de komende drie weken gestremd.

- advertentie -

Er zijn diverse omleidingsroutes ingesteld om Blauwestad bereikbaar te houden voor bewoners, ondernemers, bezoekers en hulpdiensten. Zo willen aannemer en opdrachtgever Projectbureau Blauwestad de overlast zo veel mogelijk beperken.

Omleidingsroutes
De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen van 7.00 tot 17.00 uur, van maandag 7 februari tot en met dinsdag 1 maart. Omleidingsroutes zorgen ervoor dat het auto- en vrachtverkeer vanaf de N967 Blauwestad inrijdt via de Vliegenzwam en de Hoofdstraat. Uitgaand auto- en vrachtverkeer gaat via de Hoofdstraat, Bovist en Elfenbank naar de N967. Voor fietsverkeer wordt een adviesroute ingesteld via de Cantharel.

Voor twee straten in woongebied Het Park wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Ook geldt er een tijdelijk parkeerverbod voor de Vliegenzwam en de Elfenbank. Daarnaast wordt het autoverkeer uit de woongebieden Het Havenkwartier en De Wei een aanvullende mogelijkheid geboden om ’s ochtends Blauwestad uit te rijden via de brug Watersnuffel en de Clingeweg. ’s Middags kunnen zij via de Clingeweg en de brug Watersnuffel het gebied weer in. Zo wordt de verkeersdruk zo goed mogelijk verdeeld, ook tijdens de spits.

De werkzaamheden vinden plaats op een moment dat er ook veel grondtransport door het gebied plaatsvindt. Dat heeft alles te maken met de grote hoeveelheid projecten die de komende tijd gerealiseerd moeten worden in Blauwestad. Door deze werkzaamheden te concentreren in een paar weken tijd en de juiste maatregelen te treffen, moet de overlast voor weggebruikers zo veel mogelijk beperkt worden.

Op de tekening zijn de omleidingsroutes globaal weergegeven. Een gedetailleerde tekening met alle maatregelen vindt u op de website van Blauwestad.

Foto: ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button