Partnerbijdragen (advertentie)

Tips voor meer veiligheid in het nieuwe jaar

- advertentie -

Landelijk – Ook in het nieuwe jaar wil je weer optimaal kunnen genieten van je woonplezier. Daarom is het een goed idee om eens te kijken of er elementen aan jouw huis zijn die je kunt verbeteren, zoals onderhoud aan de woning of het vernieuwen van verouderde onderdelen. Daarnaast is ook de veiligheid in en om het huis belangrijk om rekening mee te houden. Wij geven je hierbij wat inspiratie om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Zorgeloos wonen

Iedere woning heeft onderdelen die onderhoud vereisen, maar soms kun je dit niet allemaal zelf doen. In dat geval is het handig om bepaalde soorten onderhoud uit te besteden aan een expert. Bijvoorbeeld met een abonnement op woondiensten bij een verzekeraar als Univé. Hierbij kun je kiezen uit verschillende diensten, zoals het vegen en controleren van de schoorsteen of cv-onderhoud. Heel handig, want zo weet je zeker dat alle systemen in je huis altijd in perfecte staat verkeren.

Wat je zelf kunt doen

Er is ook veel dat je wel zelf kunt doen om je woning goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat je je thuis blijft voelen in je eigen huis. Denk bijvoorbeeld aan de volgende ideeën:

- advertentie -

– Kijk eens naar het verf- en metselwerk aan de buitenzijde van je huis. Zie je barsten of scheuren? Dan is het handig om dit op tijd bij te werken.
– Controleer ook de binnenkant van het huis op plekken die een nieuw laagje verf kunnen gebruiken. Of ben je klaar voor een heel nieuwe kleur? Door een kleuraccent op de muren aan te brengen geef je je huis al snel een frisse look.
– Nieuwe raambekleding is niet alleen goed voor de isolatie en het warmtebehoud van je woning, maar door nieuwe gordijnen op te hangen verander je meteen de sfeer in huis.
– Ben je je oude meubels zat? Zet ze dan te koop of breng ze naar de kringloopwinkel. Door wat nieuwe meubelstukken aan de schaffen krijgt je woning een echte make-over.

Vernieuw verouderde elementen

Ook is het verstandig om verouderde elementen aan de woning te vervangen. Heb je bijvoorbeeld een oud slot? Vervang deze dan door een cilinderslot dat veel meer inbraakbestendig is. Of kies voor meerdere sloten, om het inbrekers nog moeilijker te maken. Andere onderdelen die vaak aan vernieuwing toe zijn kunnen onder andere de badkamer en keuken zijn. Een geheel nieuwe badkamer of keukenblok laten plaatsen is wel een kostbaar verhaal, dus kijk of je het misschien in delen kunt renoveren, of sluit een extra hypotheek af voor een verbouwingsbudget.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button