Politiek

BVNL Oldambt op lijst 12 bij de gemeenteraadsverkiezingen

- advertentie -

Oldambt – Op 16 maart doet BVNL, de partij die landelijk is opgericht door Tweede Kamerlid Wybren van Haga, in Oldambt mee aan de verkiezingen. Goed nieuws, want de partij omschrijft zichzelf als ‘positief kritisch’ en op zoek naar saamhorigheid.

- advertentie -

Lijsttrekker Hans Zijlstra is een ware duizendpoot. Hij is ondernemer, vader, voetbaltrainer en voorzitter van Dorpsbelangen Nieuw Scheemda en ’t Waar. Hans wordt op de lijst vergezeld door Hemmo Kuipers, Ybèr Zijlstra en Esmé Zijlstra, die allemaal gemotiveerd zijn om meerdere zetels te veroveren. “Wil je verandering, dan moet je daar zelf voor zorgen” is het credo en er is weinig meer BVNL dan dat. Daadkrachtig en zelfredzaam, dat zijn belangrijke kernwaarden en die zullen ook in Oldambt worden uitgedragen.

BVNL – Belang van Nederland – werd deze zomer opgericht door Wybren van Haga en heeft inmiddels al 5000 leden. De partij doet deze gemeenteraadsverkiezingen mee in maar liefst 20 gemeenten en heeft in 6 andere gemeenten samenwerkingen met lokale partijen. BVNL is klassiek liberaal en staat voor gezond verstand, Nederlandse soevereiniteit en eerlijk bestuur.

BVNL Oldambt wil een kleiner, slagvaardiger gemeentebestuur, leefbare dorpskernen, verbetering van de gehele gemeentelijke Jeugdzorgketen, meer ruimte voor woningen en de mogelijkheid voor jongeren om in hun eigen dorp te blijven wonen. De gemeente dient inclusief te zijn, in de zin van dat er echt geluisterd moet worden naar de inwoners. Denken in mogelijkheden en oplossingen moet de modus operandi zijn. Een ‘can do’ mentaliteit is wat BVNL betreft een must.

En om nog even op die positiviteit terug te komen: die loopt als een rode draad door BVNL Oldambt. “Kritisch zijn is geen zonde,” aldus Hans Zijlstra. “Wij verwelkomen dat. Want gehoorde burgers zorgen voor betere besluitvorming. En uiteindelijk moet dat het doel zijn.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button