Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Stichting Schooltuinjuf Winschoten officieel van start met aktepassering

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 19 februari vond, tussen de stormen door, de aktepassering van ‘Stichting Schooltuinjuf’ plaats. Wethouder Jurrie Nieboer heeft de stichting officieel ‘geopend’ met het hijsen van de vlag in de Schooltuin in de Torenstraat, Winschoten.

- advertentie -

De vlag is aangeboden door Wijkplatform Centrum en ook kreeg Stichting Schooltuinjuf een appelboompje aangeboden van IVN Noord. Dit om te vieren dat de stichting aan het begin van een nieuwe periode staat waar natuureducatie (maar ook duurzaamheidseducatie) in een bijdetijds jasje wordt gestoken.

De kersverse stichting wordt nu al enorm gesteund door verschillende partijen, o.a door: SWO, Hanzehogeschool (PABO), Ubbo Emmius, Dollard College, Terra MBO, de Voedselbank en natuurlijk door de Gemeente Oldambt.

De Schooltuin is opgenomen in het verkiezingsprogramma van D66 en in die van Partij voor het Noorden. Niet te vergeten dingt de Schooltuin ook nog eens mee voor het predicaat van ‘Kern met Pit’!

Sins vorig jaar is ‘samenwerkingsverband Alliantie Schooltuinen’ officieel van start gegaan. Dat de gemeentelijke politiek betrokken is bij de Schooltuin, is precies waar de Alliantie Schooltuinen over gaat: De Alliantie wil namelijk de waarde van de schooltuin steviger op de politieke- en onderwijsagenda zetten.

Een eerste concrete actie wordt ‘De maand van de schooltuin’. De basisscholen in de gemeente Oldambt worden nog op de hoogte gesteld van activiteiten in de Schooltuin in de Torenstraat, Winschoten.

Voor de nabije toekomst hoopt Starke in gesprek te gaan met de overkoepelende scholenorganisaties zoals VCO, SOOOG en Stichting Primenius zodat de waarde van de schooltuin ook steviger op de onderwijsagenda komt.

Ben je nog nieuwsgieriger geworden? Hou www.schooltuinjuf.nl dan goed in de gaten!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button