Algemeen

GGD biedt extra coronaprik voor mensen met ernstig verminderde weerstand

- advertentie -

Groningen – Mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met het syndroom van Down en volwassenen met een ernstige immuunstoornis worden uitgenodigd voor een extra coronavaccinatie. Deze herhaalprik tegen corona wordt vanaf drie maanden na de laatste vaccinatie aangeboden. De eerste brieven vallen zaterdag 26 februari op de mat. Het prikken start vanaf vrijdag 4 maart.

- advertentie -

Uitnodigingen en start extra vaccinaties
70-plussers op afspraak Mensen van 70 jaar en ouder krijgen, op volgorde van hun vorige vaccinatie, een uitnodigingsbrief. Zij kunnen na ontvangst van deze brief online of telefonisch een afspraak maken. In de brief staat precies uitgelegd hoe dat werkt.

Mobiele 70-plussers kunnen na het maken van een afspraak naar de afgesproken vaccinatielocatie van GGD Groningen gaan. De herhaalprik kan worden gegeven op elke vaccinatielocatie in de provincie Groningen. Wanneer dit echt niet mogelijk is, kan men in overleg met de huisarts thuis worden geprikt door de huisarts of door medewerkers van de GGD. Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door GGD Groningen.

Herhaalprik voor volwassenen met syndroom van Down
Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik terecht bij GGD Groningen of worden in de instelling waar zij wonen gevaccineerd.

Uitnodigingen voor mensen met ernstige immuunstoornis
Mensen met een ernstige immuunstoornis hebben in oktober 2021 van hun medisch specialist een uitnodiging gekregen voor een derde prik als onderdeel van hun basisserie. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij drie maanden na de derde prik hun boosterprik halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor een extra herhaalprik worden zij hiervoor opnieuw uitgenodigd.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button