Regionaal nieuws

Jaarcijfers NCG: doelen zijn gehaald

- advertentie -

Groningen – Elk jaar spreken de aardbevingsgemeenten met Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Rijksoverheid af wat de doelstellingen voor het komende jaar zijn. Voor 2021 werd afgesproken om 4000 opnames en 4000 beoordelingen uit te voeren en om 1500 versterkingstrajecten af te ronden. Die doelen zijn gehaald. Dat blijkt uit de jaarcijfers die NCG publiceerde.

- advertentie -

Resultaten in Groningen
In 2021 werden er in de hele provincie 4068 opnames uitgevoerd en 4110 beoordelingen vastgesteld. Voor 1804 huizen en andere gebouwen werd de versterkingsoperatie afgerond. Een deel hiervan is daadwerkelijk versterkt, maar het grootste deel is na de beoordeling op norm verklaard en hoefde dus niet versterkt te worden. In totaal is voor 3568 panden vastgesteld dat ze veilig (op norm) zijn.

Resultaten in Oldambt
In 2021 zijn in Oldambt 100 huizen opgenomen en 249 huizen beoordeeld. Voor 182 huizen is het proces afgerond. Het gaat hierbij vooral om huizen die ‘op norm’ zijn verklaard en dus niet versterkt hoeven te worden. Voor de huizen die wel versterkt moeten worden, start NCG het proces naar uitvoering. In het najaar van 2021 zijn de eerste uitvoeringsplannen gemaakt. We verwachten dat de eerste huizen in 2022 daadwerkelijk versterkt worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button