Algemeen

Ziegler Winschoten stelt brandweer spullen beschikbaar voor de Oekraïense brandweer

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondagavond heeft Ziegler Brandweertechniek een hulpaanvraag gekregen van Stichting IJhoe. Stichting IJhoe te IJsselmuiden biedt vanaf 1994 met name financiële hulp aan de bevolking van een aantal dorpen in Oekraïne. Zij kregen gistermiddag de hulpaanvraag vanuit de zwaar getroffen gebieden waar de Oekraïense brandweer continu actief is.

- advertentie -

Er is inmiddels een schreeuwend tekort aan hulpverleningsmiddelen. Veel burgers helpen met het blussen van branden. Dit met gevaar voor eigen leven. Hierop heeft Ziegler besloten een pallet vol equipment beschikbaar te stellen.

De goederen worden verzameld in IJsselmuiden. Vanaf IJsselmuiden zal op korte termijn een vrachtwagen combinatie (inmiddels beschikbaar gesteld) vertrekken.

Mochten er veiligheidsregio’s of bedrijfsbrandweerkorpsen zijn die ook bluskleding of equipment beschikbaar willen stellen, dan kunnen zij contact opnemen met dhr. Jan ten Berge 06-20704613 of mailen naar j.tenberge@bostools.nl.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button