Regionaal nieuws

Afsluiting Julianaplein loopt volgens planning en gaat naar ‘Fase 4′

- advertentie -

Groningen – Fase 4 van Operatie Julianaplein duurt van maandag 28 februari 06.00 uur tot maandag 28 maart 06.00 uur. In deze periode zijn op het Julianaplein de richtingen van en naar Drachten afgesloten. Ook afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht.

- advertentie -

Open
De rijrichting tussen Assen en Hoogezand is in beide richtingen, via het tijdelijke Julianaplein, open. Ook de route vanuit Assen naar het centrum van Groningen en andersom (via de Brailleweg) is open.

Foto: Groningen Bereikbaar

Omleidingen
– Drachten/Hoogkerk naar Assen: via de N372 (Peize) en de N386 (Vries).
– Assen naar Drachten/Hoogkerk: via de N386 (Vries) en de N372 (Peize).
– Drachten naar Hoogezand: via de overige ringwegen van Groningen.
– Hoogezand naar Drachten: via de overige ringwegen van Groningen.

Vermijd de file, laat de auto staan
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Onze dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas, in de periode van februari tot en met mei, je reisgedrag aan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het OV. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits.

Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.

Extra afsluitingen
– Vanaf donderdag 24 februari 22.00 uur: toerit van Vrijheidsplein richting Julianaplein dicht
– Van vrijdag 25 februari 06.00 uur tot zondag 27 maart 06.00 uur: oostzijde botrotonde Laan Corpus den Hoorn/Stadspark dicht
– Van zaterdag 26 februari 06.00 uur tot maandag 28 maart 06.00 uur: N7 dicht ter hoogte van de botrotonde Laan Corpus den Hoorn/Stadspark
– Van maandag 28 februari 06.00 uur tot zaterdag 26 maart 06.00 uur: onderdoorgang viaduct A28 dicht voor verkeer richting Van Ketwich Verschuurlaan

- advertentie -

Verkeersmaatregelen
Om de verkeersdoorstroming zo optimaal mogelijk te houden, worden er verschillende aanvullende verkeersmaatregelen ingezet. Zo is tijdens de gehele periode van Operatie Julianaplein de doorsteek vanaf het Vrijheidsplein naar de Laan van de Vrijheid opengesteld. Deze verbinding moet de drukte op de Laan Corpus den Hoorn ontlasten, waar veel extra verkeer wordt verwacht.

- advertentie - 

Vanaf 26 februari wordt op de afrit 36 Groningen-West een dubbele afrit opengesteld. Verkeer uit de richting Drachten kan niet over de N7 blijven rijden en wordt gedwongen deze afrit te nemen.

De afrit 39 Groningen-Zuid voor verkeer vanaf de A28 uit het zuiden wordt aangepast. Er komen twee rijstroken linksaf richting de Laan Corpus den Hoorn.

Ernstige verkeershinder
Houd rekening met ernstige verkeershinder in de héle stad. Niet alleen verkeer wat normaal gesproken over het Julianaplein rijdt heeft last van de afsluitingen, maar al het verkeer in en rond de stad. Check onze reisadviezen en acties op operatiejulianaplein.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button