Regionaal nieuws

Een warm thuis voor Oekraïne

- advertentie -

Groningen – Door het oorlogsgeweld in Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht geslagen. Veel vrouwen en kinderen die het geteisterde land willen verlaten vluchten naar het veiliger westen. Na al het leed enkele dagen aangezien te hebben, zijn wij van mening dat stil zitten en niets doen geen optie is. Tijd voor actie dus!

- advertentie -

Oekraïners zijn vrij om naar Nederland te reizen en mogen hier normaal gesproken negentig dagen legaal blijven, zonder visum. De staatssecretaris Van der Burg van Asiel en Migratie heeft aangegeven dat de IND coulant zal omgaan met de aanvragen van Oekraïners om hier langer op reguliere basis te blijven. Oekraïense vluchtelingen mogen desgewenst een asielverzoek indienen. Zij komen dan in een asielopvangcentrum. Inmiddels hebben de eerste gevluchte Oekraïners zich gemeld in Ter Apel, en dit aantal kan snel oplopen.

Om ervoor te zorgen dat Oekraïners zo snel en goed als mogelijk kunnen worden opgevangen, is de site www.thuisvooroekraine.nl in het leven geroepen, met als doel om gastgezinnen in (Noord-)Nederland te vinden, zodat de slachtoffers tijdelijk een warm en veilig onderkomen krijgen. Ook worden touringcaroperators gevraagd bussen beschikbaar te stellen, voor het geval slachtoffers vanuit Polen moeten worden opgehaald.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button