Economie

Hoe goed kunt u nu (nog) rondkomen? STAP kan u helpen!

- advertentie -

Oldambt – De kosten voor boodschappen, energie en brandstof stijgen naar ongekende hoogte. Zo stijgt voor velen het maandelijks voorschot voor energie van bijvoorbeeld 130 euro naar meer dan 300 euro per maand. Voor boodschappen die enkele weken geleden nog 50 euro kostten betaal je nu zomaar 60 euro. Inkomens zijn niet gestegen. De gevolgen van de oorlog in de Oekraïne zijn nog onbekend. Veel mensen kunnen de hoge prijzen niet meer betalen.

- advertentie -

Kunt u nog rondkomen?
Rudy Boers, voorzitter van STAP: “De actuele ontwikkelingen hebben zeer waarschijnlijk ook gevolgen voor uw inkomsten en uitgaven. Misschien kunt u uw maandelijkse lasten binnenkort niet meer betalen. Of heeft u al betalingsachterstanden of schulden. Veel mensen met een laag of gemiddeld inkomen zijn net als u de dupe. U bent (helaas) niet de enige met dit probleem!”

Trek op tijd aan de bel
STAP krijgt steeds meer aanmeldingen van mensen met financiële vragen. De nood is hoog, de rek is eruit. De grens is voor veel mensen bereikt. Helaas zien we mensen met betalingsachterstanden vaak te laat om hulp vragen. Met als gevolg dat ze later met nog hogere schulden te maken krijgen die veel moeilijker op te lossen zijn. Trek daarom op tijd aan de bel.

Grip op uw geld
STAP ondersteunt bij het krijgen van inzicht en overzicht bij inkomsten en uitgaven. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of alle toeslagen zijn aangevraagd. En of er nog mogelijkheden zijn om inkomsten te vergroten of kosten te verlagen. Met STAP zet u de eerste stap naar grip op uw financiën.

Eén loket voor geldzorgen
STAP is het centrale loket in de gemeente Oldambt voor het aanvragen van hulp bij geldproblemen. STAP is een initiatief van de vrijwillige (schuld)hulpverleningsorganisaties Humanitas, Leger des Heils en SchuldHulpMaatje. Daarnaast zijn Sociaal Werk Oldambt en de Volkskredietbank nauw bij STAP betrokken. De gemeente Oldambt heeft een ondersteunende rol.

Spreekuur in De Boschpoort
STAP heeft elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur spreekuur in De Boschpoort, Het Boschplein 2 in Winschoten. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Ook kunnen vragen over dit onderwerp worden gesteld via www.stapoldambt.nl of kan men bellen met 0597-421833.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button