Weerbericht

Dit weekend vrij veel wolken en een beetje regen

- advertentie -

Landelijk – Tijdens het weekend is het tijdelijk minder mooi weer met wolkenvelden en soms een beetje regen. Het vooruitzicht naar volgende week geeft grote kans op zonnig weer met hoge maxima.

- advertentie -

Veel wolken, vooral later op zaterdag kans op regen
Zaterdag is er vrij veel (hoge) bewolking, maar waarschijnlijk blijft het wel grote delen van de dag droog en is het prima weer voor buitenactiviteiten. Later in de middag en avond is vooral in het westen kans op een beetje regen. In het oosten en noordoosten zal het vaakst de zon te zien zijn. Daar wordt het ook het warmst met ongeveer 14 graden. In de westelijke kustprovincies blijft het kwik rond 12 graden steken. De wind is matig en waait uit het zuidoosten of zuiden.

Ook zondag zijn er wolkenvelden, afgewisseld met wat zonneschijn. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Pas later op de dag nemen vanuit het zuidwesten de bewolking en kans op lichte regen weer toe. Met 12 graden in Den Helder tot 15 graden in Eindhoven is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar. Maxima rond 10 graden zijn gebruikelijk half maart.

Meer zonnig voorjaarsweer op komst
Het vooruitzicht naar volgende week laat aanhoudend zacht weer zien. Daarbij is het vaak droog met zon en wolkenvelden. In het midden van de week kunnen de maxima landinwaarts oplopen naar zo’n 17 graden. Het lenteweer maakt dus een sterke comeback na het weekend!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button