Gemeente

Ook hotel in centrum Winschoten open voor vluchtelingen

- advertentie -

Winschoten – Oekraïense vluchtelingen komen nog steeds naar Nederland om de oorlog in hun land te ontvluchten. Naast het City Hotel kunnen in Hotel Victoria op het Marktplein in Winschoten ook Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Het gaat hierbij om 90 plekken.

- advertentie -

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: “Als gemeente hebben we nu in totaal 130 tijdelijke plekken om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Daarnaast kijken we nog steeds verder naar mogelijkheden in nauw overleg met gebouw- en landeigenaren. Ik ben blij dat we een bijdrage aan de opvang van vluchtelingen kunnen leveren. Want het verdriet van huis en haard verlaten, mensen die achterblijven en de verschrikking die oorlog is, dat is iets wat je niemand gunt.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Gemeente Oldambt

Meer plekken en informatie
De zoektocht naar de gevraagde 2.000 plekken voor vluchtelingen in onze provincie gaat verder. Ook in Oldambt. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen snel; van een nieuwe locatie tot meer informatie over de opvang. Op www.gemeente-oldambt.nl biedt de gemeente alle actuele informatie voor Oldambt aan.

Initiatieven
We merken dat veel Oldambtsters graag willen helpen. Kleding kan via het Legers des Heils gedoneerd worden, particuliere opvang via Takecarebnb en met lokale vrijwilligersorganisaties wordt bekeken of zij aanspreekpunt kunnen zijn voor inwoners die willen helpen met een warm welkom of het op weg helpen van vluchtelingen. Deze informatie staat én wordt aangevuld ook op de gemeentelijke website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button