Cultuur

Subsidie van ruim €83.000,- voor molen ‘De Dellen’ in Nieuw Scheemda

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MsMOG) krijgt een subsidie toegekend voor haar molen De Dellen in Nieuw Scheemda. Ze hebben voor haar molen De Dellen van de provincie Groningen een bedrag van 83.467 euro toegezegd gekregen. Dit bedrag zal gebruikt worden naast andere subsidies om het herstel van molen De Dellen te realiseren.

- advertentie -

Vorig jaar kreeg de stichting na deelname aan de VriendenLoterij Molenprijs 2021 7027 stemmen. Elke stem levert de molen een euro op. “We willen alle mensen die MsMOG gesteund en geholpen hebben ontzettend bedanken!”

Voldoende geld voor herstel
Dankzij de bijdragen van de provincie (GRRG), het Molenfonds, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Waterschap Hunze en Aa’s, hetScholtenfonds, Rotary Winschoten en Crowdfunding De Dellen is er nu voldoende geld bijeen om het herstel in gang te zetten. “Gelukkig! Het is fantastisch dat zoveel mensen en instellingen een bijdrage hebben gedaan. MsMOG is een ANBI stichting. Hopelijk zal de molen weer draaien in 2023!”

(lees verder onder de foto)

De klok viel stil
Toen één van de roeden van De Dellen met een enorme knal afbrak, schudde de molen zó hard, dat zelfs de oude klok ervan stil viel. Molenaar André Schuthof: “De wijzers staan nog steeds op de tijd dat het gebeurde. Ik zet ze pas weer in beweging als ook de wieken weer draaien”.

- advertentie -

Het gebeurde bij rustig weer in september 2020, dus De Dellen staat er al anderhalf jaar treurig bij zonder wieken. Als het aan de Molenstichting Midden- en OostGroningen ligt, duurt dat nu niet lang meer.

- advertentie - 

Voorzitter Reint Huizenga: “Het is fantastisch dat er nu voldoende middelen bijeen zijn gekregen om De Dellen te herstellen.”

Lees ook: Molenwiek afgebroken van poldermolen ‘De Dellen’ in Nieuw Scheemda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button