Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Verkiezingen 2022

Verkiezingen 2022: Wat heb ik nodig om te stemmen?

- advertentie -

Oldambt – Om te stemmen moet u de volgende zaken bij u hebben:

- advertentie -

– Uw stempas. Deze mag niet beschadigd zijn.
– Een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland. Kiezers met een dubbele nationaliteit kunnen zich ook identificeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit een EU-land, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen, dan wel met een paspoort of identiteitskaart uit Zwitserland. Het identiteitsbewijs mag niet langer dan vijf jaar verlopen zijn. U kunt dus gebruik maken van een identiteitsbewijs waarop staat ‘geldig tot 17 maart 2017’ of elke latere datum.

Een vreemdelingendocument wanneer u niet in het bezit bent van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Bent u uw identiteitsbewijs kwijt of is het gestolen? Toon dan een gemeentelijke verklaring van vermissing of het document van vermissing dat door de politie is opgemaakt. Daarnaast moet u een pasje of document met uw naam en foto laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een OV-jaarkaart.

Als u een identiteitsbewijs heeft die langer dan vijf jaar is verlopen of u heeft géén identiteitsbewijs, dan kunt u een schriftelijke volmacht aanvragen via de link die binnenkort hier beschikbaar komt.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button