Sport

Knokken voor Oekraïne bij Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara

- advertentie -

Winschoten – Op zondag 27 maart barsten Sportcentrum Nico Jager en Budocentrum Chikara uit hun voegen met een grootse (vecht)sportmarathon met Internationale Toptrainers onder wie verschillende oud Wereldkampioenen.

- advertentie -

Het wordt een hele gevarieerde dag met maar liefst 22 verschillende trainingen op het gebied van Martial Arts, Fitness, Spinning en Zumba. De trainingen zijn voor jong en oud, voor beginnende en ervaren sporters en zowel voor leden als niet leden. Kortom iedereen kan meedoen en de volledige opbrengst gaat naar GIRO 555.

Initiatiefnemers René Beertema van Budocentrum Chikara en Alkie Weerts van Sportcentrum Nico Jager konden de aangrijpende beelden van mensen in nood niet langer aanzien en besloten deze gezamenlijke actie op touw te zetten. Met maar één doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor de mensen in nood.

Beertema begon voorzichtig met een rondje te bellen met alle toptrainers in de Martial Arts. Iedereen was gelijk enthousiast en verleende zijn/haar belangeloze medewerking aan dit evenement. Volgens Beertema is het een uniek evenement geworden  “zoveel verschillende toptrainers, onder wie verschillende Oud Wereldkampioenen, op één dag samen is hier in de regio ongekend”. “De organisatie staat zover en wij hopen op een overweldigend aantal deelnemers”, vult Weerts aan.

Een greep uit het spectaculaire programma
Wushu / Kung Fu met flitsende technieken door oud Wereldkampioen Earl Blijd. Go with the flow in de Brazilian Jiu Jitsu trainingen van Barry van Dorssen en Leandros de Jong. Ashihara Karate met vele verschillende aanvalscombinaties van stoten en trappen door Hanshi Dave Jonkers en Marcel van de Berg. Werpen, vallen en weer opstaan tijdens de judotraining van Henk en Gea Riemeijer.

Oud wereldkampioen Henk Meijer geeft samen met Jeffrey Pol een spectaculaire Taekwondo training. Mr. Kickboxing Gert Flik verzorgt een technische en conditionele kickbokstraining. Speciaal voor de allerkleinsten Budospelen, te gekke spelletjes op de mat door Henk Riemeijer en René Beertema. Nunchaku wapen training door oud Wereldkampioen Bé Olthoff. Of leer de techniek van het zwaardsnijden tijdens de workshops van Erik Dreijer en Tom van Den Bosch.

Naast het Martial Arts programma heeft Alkie Weerts met haar team een geweldige Fitness, Spinning en Zumba marathon neergezet. Leuke en spierversterkende Bodyshape en Function lessen worden afgewisseld met swingende Zumba lessen en energieke Spinninglessen. Verder worden er nog verlotingen gehouden en zijn er wheelflip challenges op deze dag waar leuke prijzen gewonnen kunnen worden.

Opening
De dag wordt om 10.00 uur geopend met een openingswoord van wethouder Erich Wünker en het demoteam van Bao Trieu met een spectaculaire leeuwendans. De Leeuwendans stamt uit de eeuwenoude Chinese traditie en wordt geacht boze geesten te verjagen en geluk en voorspoed te brengen.

Deelnemers die aanstaande zondag nog mee willen doen, kunnen zich online inschrijven op;  www.budocentrumchikara.nl of www.nicojager.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button