Economie

Wagenpark van Firstclass Couriers & Transport maakt gebruik van Bio-CNG

- advertentie -

Winschoten – Het zal u niet ontgaan zijn dat de prijzen aan de pomp fors zijn gestegen. Dit heeft veelal gevolgen voor de automobilist en ook voor de bedrijven in de transport sector. Bij Firstclass Couriers & Transport in Winschoten draait het wagenpark al jaren voornamelijk op Bio-CNG.

- advertentie -

Bio-CNG is de duurzame variant van CNG (Compressed Natural Gas) en wordt gemaakt van jouw afval. De bron is onder andere rioolwaterzuivering, afvalverwerking en GFT.

‘’Het zijn onzekere tijden en we hebben het einde nog niet in zicht in deze crisis. De wereld is uit balans en de sancties treffen niet alleen de mensen in Rusland. Toch willen we graag positief naar de toekomst blijven kijken”, Vertelt René de Vries, eigenaar FirstClass Couriers & Transport.

Pomp naast de deur
Vorig jaar Januari 2021 hebben ze bij Firstclass aan de A.J. Romijnweg in Winschoten ook een pomp naast de deur geopend. waar men nog tot tenminste tot het einde van het jaar voor het zelfde tarief Bio-CNG kan blijven tanken. Dit is mogelijk omdat de prijs hier tenminste tot het einde van het jaar vast staat.

Het rijden op Bio-CNG is vergelijkbaar met het rijden in een benzineauto. Een auto op Bio-CNG rijdt echter stiller dan een auto op benzine. Om op Bio-CNG te rijden, moet de auto voorzien zijn van een CNG tank. Het is ook mogelijk om uw huidige benzineauto om te laten bouwen naar een Bio-CNG installatie. De gemiddelde actieradius van een auto op Bio-CNG ligt tussen de 300 en ruim 500 km.

Elektrisch
Ook zien we steeds meer elektrische auto’s in het hedendaagse straatbeeld. In de toekomst weten we in elk geval zeker dat we niet meer zonder elektrische auto’s kunnen. Daarom willen ze bij FirstClass Couriers & Transport ook garant gaan staan voor de elektrische autogebruiker. Medio juli zullen er 2 laadpalen (120kw) komen voor elektrische voertuigen. Deze krachtige palen kunnen uw auto dan binnen 20 minuten weer 80% opladen zodat u uw weg weer klimaatneutraal kunt vervolgen.

- advertentie -

“Als u nieuwsgierig bent en of u eventueel ook groen wilt gaan rijden heeft bent u altijd van harte welkom en kunnen we u een handje op weg helpen” aldus René de Vries.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button