Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Wethouder Engelkens op bezoek bij Stichting Waardig Wonen 

- advertentie -

Winschoten – Stichting Waardig Wonen heeft in Winschoten een kleinschalige woonvorm gerealiseerd voor ouderen met dementie. “We zijn hier als gemeente heel blij mee, omdat we graag dementievriendelijk willen zijn.” aldus wethouder Gert Engelkens.

- advertentie -

Locatie Winschoten
Woningcorporatie Acantus biedt Waardig Wonen de mogelijkheid een huis (t)huis voor mensen met dementie in Winschoten te realiseren. Het is het woongebouw aan de Van Kinsbergenlaan 30-32 in Winschoten. Het woongebouw – eigenlijk twee aan elkaar geschakelde woningen – ligt in de Zeeheldenbuurt (Winschoten-West) waarbij er woonruimte beschikbaar is voor 6 mensen met dementie.

Op een ideale locatie in een rustige en vriendelijke wijk ligt deze woning. Op loopafstand bevinden zich namelijk diverse voorzieningen waaronder scholen, supermarkten, sportfaciliteiten en cultuurcentrum De Klinker. Ook het centrum van Winschoten is op loopafstand gelegen. Daarmee blijven mensen met dementie ook wonen in een gewone woonomgeving met voorzieningen.

Wethouder Engelkens heeft woensdagmiddag namens de gemeente een bezoek gebracht.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button