Gemeente

Viaduct over A7 bij Winschoten vernoemd naar omgekomen militair Henry Hoving

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 30 maart jongstleden vond in Winschoten de ceremonie plaats ter gelegenheid van de vernoeming van het viaduct over de A7 bij Winschoten naar de omgekomen militair, sergeant der 1e klasse Henry Hoving. Het viaduct dat zijn naam draagt, is waar de Verlengde Kloosterlaan vanuit Winschoten de snelweg A7 kruist richting Midwolda.

- advertentie -

Henry Hoving
Henry Hoving (geboren op 24 december 1986 in Midwolda), inwoner van de gemeente Oldambt, kwam niet thuis van zijn Minusma-missie in het West-Afrikaanse Mali. Hij overleed op 6 juli 2016 in Kidal door een noodlottig ongeval met een mortier. Henry nam op die dag, samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen, deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan, waardoor zowel Henry als Kevin om het leven kwamen.

Het stoffelijk overschot van Henry is enkele dagen na dit dramatische ongeval overgebracht naar Nederland. Op 20 juli van dat jaar namen zijn dierbaren, familie, vrienden en collega’s van de luchtmobiele brigade afscheid van hem tijdens de militaire uitvaartplechtigheid in Winschoten.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Viaduct boven A7 krijgt Henry’s naam
Met instemming van de nabestaanden en de gemeente Oldambt kreeg het viaduct boven de snelweg A7 de naam ‘Sergeant der 1e klasse Henry Hoving’. Al op 14 oktober 2021 is het naambord door Rijkswaterstaat aan beide kanten van het viaduct boven de A7 bevestigd. Als gevolg van de maatregelen in verband met de coronapandemie, kon op 30 maart jongstleden pas de officiële naamgevingsceremonie plaatsvinden.

Deze vond plaats in het Rozenpaviljoen van het Stadspark in Winschoten, waar Henry’s naaste familie, samen met burgemeester Cora-Yfke Sikkema van Oldambt, symbolisch het naambord onthulden.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: ingezonden | Familie van Henry Hoving.

Bruggen en viaducten vernoemen naar omgekomen militairen
In april vorig jaar vond nationaal de Viering 75 jaar vrijheid plaats. Op initiatief van Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid, hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, samen met het Veteranen Platform, een plan gemaakt om bruggen en viaducten te vernoemen naar militairen die zijn omgekomen tijdens hun inzet voor vredesmissies.

In het hele land worden daarom de komende jaren bruggen en viaducten vernoemd naar omgekomen militairen. Op die manier komt er een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Lees ook: Viaduct over A7 vernoemd naar omgekomen sergeant Henry Hoving

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button