Algemeen

Stichting Géén Draagvlak overhandigt petitie aan burgemeester Sikkema

- advertentie -

Westerlee/ Winschoten – Afgelopen maand werd er door Stichting Geen Draagvlak een petitie gehouden tegen de komst van het XXL Industrieterrein in de Oude Dollard Polder achter de dorpen Westerlee, Scheemda en Meeden. In de dorpen werden er huis-aan-huis handtekeningen verzameld. Ook de online petitie werd door vele personen in de regio en daarbuiten getekend. Allemaal handtekeningen tegen punt 8 van het de Visie plan A7/N33.

- advertentie -

De stichting wilde deze handtekeningen graag overhandigen aan de burgemeester van de gemeente Oldambt: mevrouw Cora-Yfke Sikkema. Na contact met de gemeente was er ruimte om, vooraf aan de installatie van de nieuwe raadsleden, de handtekeningen aan te bieden. Een afvaardiging van Stichting Geen Draagvlak stapte woensdagavond als ludieke actie op de fiets en reed de ‘Tille Tocht’, vanuit Westerlee naar de Halte Democratie in Winschoten.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Overhandiging
Onder het toeziend oog van alle (nieuwe) raadsleden en andere aanwezigen werden de ruim 1.200 handtekeningen door de voorzitter van Geen Draagvlak overhandigd aan de burgemeester die de handtekeningen – onder luid applaus van de volle raadzaal – in ontvangst nam. Naast de handtekening werden er ook een tweetal andere kado’s overhandigd: een Westerleesche Kers en een zakje met erwtjes (het Wonder van Scheemda). De beide kado’s symboliseren de natuur, het groen en de vruchtbaarheid van het gebied zoals het nu is en zoals men het graag wil laten.

De burgemeester sprak haar lovende woorden uit over de wijze waarop Stichting Geen Draagvlak haar mening verkondigde en gaf aan dat het standpunt van de stichting, geen industrie achter de dorpen Westerlee, Scheemda en Meeden, zeker mee te nemen in de besluitvorming die op een later moment nog plaats moet vinden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button