Politiek

Janet de Wal nieuwe fractievoorzitter Partij voor het Noorden Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Vorige week woensdag is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Voor de Partij voor het Noorden werden Janet de Wal, Mark Kalse en Jurrie Nieboer benoemd. Alle drie geen onbekenden in de Oldambtster gemeenteraad.

- advertentie -

Fractievoorzitter
Janet de Wal is door de fractie gevraagd als nieuwe fractievoorzitter. Mark Kalse had in januari bij het vertrek van Kirsten Bos tijdelijk het stokje overgenomen. Daarnaast is Jurrie Nieboer wederom kandidaat wethouder, mocht de partij weer deelnemen aan het college.

Duidingsdebat
In het duidingsdebat van afgelopen woensdag mochten alle 12 politieke partijen de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen ‘duiden’.  De Partij voor het Noorden is zeer tevreden met het behouden van haar 3 zetels, vooral gezien de uitslag en de versplintering.

De Partij voor het Noorden wil graag weer deelnemen aan het college en wil graag samenwerken met partijen die staan voor de grote opgaves in Oldambt en hierin ook verantwoordelijkheid durven en willen nemen. Het liefst willen we dat samen doen met 4 of 5 partijen om te komen tot een stabiele meerderheid. Ook benadrukte de Partij voor het Noorden dat voor de Oldambtster inwoners het van belang is dat alle 12 partijen hun schouders eronder zetten en samenwerken.

Woensdag aanstaande heeft de Partij voor het Noorden haar 1e gesprek met informateur Geert-Jan ten Brink

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button