Gemeente

Oldambt doet onderzoek naar woningbouw op locatie Garst 1-7

- advertentie -

Winschoten – Door de realisatie van het nieuwe gemeentehuis en de centrale huisvesting van alle ambtenaren komen de panden aan de Garst 1-7 begin 2024 leeg te staan. Daarom is er nu een onderzoek gestart of er woningen gebouwd kunnen worden op deze locatie.

- advertentie -

Diverse biedingen
Het pand stond voordat het onderzoek startte al een tijd te koop. Hierop zijn diverse biedingen gedaan. Helaas waren deze allemaal niet rendabel, gelet op de huidige boekwaarde van de locatie. Gezien de toegenomen vraag naar woningen heeft de gemeente vervolgens onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van woningbouw op deze locatie, en het pand uit de verkoop gehaald.

Vier varianten met woningbouw
Gert Engelkens, wethouder wonen: “In ons Programma Wonen 2021-2026 staat dat we meer nieuwbouw in de kernen willen. Uit het onderzoek naar mogelijkheden met onze locatie aan de Garst kwam deze optie ook naar voren. Op dit moment zijn we vier varianten met woningbouw aan het uitwerken. Dat doen we samen met andere partijen. We willen namelijk dat onze plannen goed aansluiten op de omgeving.”

Jongerencentrum
Vanwege de huisvesting van het jongerencentrum op het terrein, gaat de gemeente samen met de huurders van het jongerencentrum een traject opstarten om te zoeken naar een nieuwe locatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button