Politiek

Spoeddebat gemeenteraad over de noodopvang vluchtelingen

- advertentie -

Winschoten – Aanstaande dinsdagavond 19 april is er een spoeddebat in de gemeenteraad over de noodopvang van vluchtelingen. Dit debat is aangevraagd door een aantal raadsleden naar aanleiding van het collegebesluit van 12 april jongstleden hierover.

- advertentie -

De vergadering begint om 19.00 uur in de raadzaal in Halte Democratie. Net zoals andere raadsvergaderingen is deze openbaar en zijn belangstellenden welkom in de raadzaal of kunnen het debat online volgen.

Collegebesluit
De gemeente Oldambt is al enige tijd bezig met een onderzoek of én hoe er mogelijkheden zijn om vluchtelingen op te vangen. Dit naar aanleiding van de vraag vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid en de provincie Groningen om een bijdrage te leveren.

De noodopvang van 100 vluchtelingen blijkt nu haalbaar in Winschoten in het leegstaande pand Bronsstate (Mr. D.U. Stikkerlaan 3) van Lentis. Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag 12 april besloten om dit mogelijk te maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button