Gemeente

Gemeente krijgt subsidie van provincie voor het maken van een rotonde

- advertentie -

Oldambt – De provincie trekt bijna € 2 miljoen uit aan 16 projecten om de verkeersveiligheid op gemeentelijke wegen te verbeteren. Alle Groninger gemeenten krijgen subsidie, bijvoorbeeld voor maatregelen om de snelheid van autoverkeer te verminderen of om fietsers en voetgangers een duidelijkere plek op de weg te geven. De gemeenten betalen mee aan de projecten.

- advertentie -

Snelheid verlagen
De 16 projecten worden door de hele provincie uitgevoerd. Bij de meeste projecten ligt de nadruk op het terugdringen van de snelheid, zo ook in het Oldambt. Het kruispunt Nieuweweg – Ombocht (tussen Beerta en Nieuw Beerta) wordt omgevormd tot een rotonde. Hierdoor wordt het autoverkeer afgeremd.

(lees verder onder de foto)

Gemeenten betalen mee
De gemeenten dienden de projecten zelf in en betalen mee aan de projectkosten. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het plan en de uitvoering. Veel projecten gaan in 2024 van start en moeten binnen vijf jaar zijn afgerond. Waar het kan worden werkzaamheden gecombineerd met andere onderhoudswerkzaamheden. Dit scheelt extra kosten en verkeersstremmingen.

Nationaal Plan Verkeersveiligheid
Het Rijk, gemeenten en provincies werken samen om de verkeersveiligheid structureel te verbeteren. Het ‘Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030’ (SPV) beschrijft negen beleidsthema’s met de belangrijkste risico’s voor verkeersveiligheid. Het SPV moet leiden tot minder ernstige verkeersgewonden en verkeersdoden. Het doel is om in 2050 op nul verkeersslachtoffers uit te komen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button