Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis ontvangen uitnodiging herhaalprik

- advertentie -

Groningen – Vanaf vandaag, dinsdag 19 april, ontvangen mensen met een (ernstige) afweerstoornis de uitnodiging voor een herhaalprik tegen corona. Het gaat om mensen die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening óf die bepaalde medicijnen voorgeschreven krijgen. Zij ontvangen de uitnodiging per brief van hun medisch specialist.

- advertentie -

Mensen met een (ernstige) afweerstoornis lopen een groter risico op ernstige ziekte als zij besmet raken met het coronavirus. Zij kunnen nu, minimaal drie maanden na hun boosterprik, een herhaalprik halen. Deze herhaalprik is een mRNA vaccin van BioNTech/Pfizer of van Moderna. Het is niet mogelijk om zelf een keuze te maken.

Afspraak maken

Vanaf woensdag 20 april kunnen mensen met een afweerstoornis bij de GGD-locaties in de provincie Groningen terecht voor hun herhaalprik. In de uitnodigingsbrief staat hoe de afspraak gemaakt kan
worden.

Vragen of twijfels?

Vragen of twijfels over de herhaalprik kunnen besproken worden met de eigen medisch specialist of
een onafhankelijke zorgprofessional. Mensen kunnen daarvoor kijken op de website vragenovercorona.nl. Voor meer informatie en vragen over de herhaalprik voor mensen met een afweerstoornis kunnen mensen kijken op deze pagina van het RIVM.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button