Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

ChristenUnie Oldambt: ‘meer gemeenten moeten verantwoordelijkheid nemen in ontlasten Ter Apel!’

- advertentie -

Oldambt – Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is een onwenselijke en onmenselijke situatie ontstaan. Die situatie vormt een gevaar voor de volksgezondheid en openbare orde, en moet wat de ChristenUnie Oldambt betreft opgelost worden.

- advertentie -

De partij is daarom blij dat de gemeente Oldambt verantwoordelijkheid neemt in de opvang van asielzoekers uit Ter Apel. Het gaat om een groep van eerst honderd mensen, die worden opgevangen in een leegstaand pand aan de Meester D.U. Stikkerlaan in Winschoten.

De ChristenUnie Oldambt vindt het echter onwenselijk dat alleen een handvol grote gemeenten en de regio Oost-Groningen verantwoordelijkheid nemen voor de ontlasting van de situatie in Ter Apel. Meerdere oproepen van onder andere de staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid en de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen hebben tot nu toe maar beperkt effect.

De partij dient tijdens het spoeddebat op 19 april 2022 een motie in die het college van Oldambt opdraagt een lobby te starten met als boodschap dat de regio Oldambt het ontlasten van Ter Apel niet alleen kan, en draagt het college ook op om andere gemeenten in Nederland op te roepen hun verantwoordelijkheid te nemen in de ontlasting van Ter Apel. Meerdere partijen steunen de motie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button