Cultuur

Originele Elvis muzikanten komen naar Winschoten

Winschoten – Dit jaar is het 45 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Daarom komt zaterdag 30 April ‘The Elvis Concert’ naar Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

- advertentie - 

Deze productie is opgezet in een unieke samenwerking met verschillende originele muzikanten en vrienden, waaronder TCB-band drummer Bob Lanning (74) en koorzanger Jim Murray (75).

“We zijn dit begonnen omdat we vonden dat Elvis een show verdiende die met respect en authenticiteit gedaan werd”, verklaart Lanning. “We waren allemaal moe van die belachelijke kerels in die witte glitterpakken. Dat heeft niets met Elvis te maken”, zegt hij. De show is 14 jaar geleden ontstaan, en is sindsdien uitgegroeid tot een succes. Met name in Nederland en Scandinavië.

- advertentie - 

“We voelen dat Elvis nog steeds onder ons is als we repeteren”, zegt Murray. “Het voelt net als toen. Het is heel bijzonder. Voor ons is hij er echt nog bij”. Lanning lacht, en zegt: “Soms kan ik hem nog steeds horen zeggen: ‘Bob, stay on the beat!”.

Beide ‘originals’ zeggen dat deze show heel dichtbij het gevoel van de originele Elvis shows komt waar ze beiden aan meegewerkt hebben. “We doen onder meer zijn gospels. Elvis hield veel van gospel muziek, en vond er zijn rust in. En in deze moeilijke tijd is het ook wel passend”, zegt Murray. “Maar we doen ook al zijn hits en de klassiekers, zoals ‘Suspicious Minds’ en ‘Devil In Disguise’. Het gaat een feest worden!”

Het concert begint om 20:15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Cultuurhuis De Klinker.

Een complete lijst met tourdata is te vinden op: www.theelvisconcert.nl

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button