Algemeen

Geuko van Lang op weg naar Amerika voor tweede behandeling

- advertentie -

Winschoten – Na een lange strijd en veel tegenslagen is het eindelijk zover: Geuko, de 11-jarige jongen uit Winschoten met een zeldzame ziekte, gaat voor de tweede keer naar Amerika voor een levensveranderende behandeling. Dankzij een onlangs gewonnen rechtszaak wordt de therapie nu vergoed door de verzekeraar, wat een enorme opluchting is voor het gezin.

- advertentie -

Wat in 2016 begon als een verkoudheid resulteerde in een plotselinge verlamming van Geuko, een schok voor de hele familie. “De ziekte is niet te genezen, maar door intensieve therapie in Amerika kan zijn kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Na een succesvolle eerste behandeling, waarbij Geuko al snel vooruitgang boekte, is hij nu klaar voor de volgende fase.” aldus Gert Jan, de vader van Geuko.

Ondanks de intensiteit van de dagelijkse trainingen, kijkt Geuko vol enthousiasme uit naar zijn tijd in Amerika. Zijn vader benadrukt dat het gezin ook een missie heeft: “De therapie bekend maken in Nederland en ervoor zorgen dat alle kinderen met vergelijkbare aandoeningen toegang krijgen tot deze behandeling. De toekomst ziet er rooskleurig uit, met jaarlijkse trips naar Amerika om Geuko te helpen bij zijn herstel.”

Met vlogs en openheid willen ze de aandacht vestigen op het belang van deze therapie en pleiten voor verandering in het Nederlandse zorgsysteem. Geuko is vastbesloten om te blijven vechten en anderen te inspireren om nooit op te geven.

Het avontuur in Amerika is pas begonnen, maar de impact zal nog lang voelbaar zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button