Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Dodenherdenking aan Zuiderveen in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In Nederland zijn door het hele jaar heen herdenkingen van verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers samen. In bijna elke gemeente wordt een herdenking georganiseerd, zo ook in Oldambt. 

- advertentie -

Ook in Winschoten vond de dodenherdenking plaats ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Rond kwart over 7 ging er een stille tocht van het Joodse monument op de Venne waar meerdere partijen een krans hadden neergelegd richting het monument aan de Zuiderveen. Dit gebeurde onder het geluid van de dodenmars die werd gespeeld door de  muzikanten van Prins Hendrik uit Scheemda.

Even voor acht uur kwam de stoet aan en werd het ontvangen door de leden van Scouting ‘St. Vitus’ uit Winschoten. Vervolgens werd er door de harmonie een muziekstuk gespeeld waarna er om acht uur 2 minuten stilte in acht werd gehouden. Vervolgens werd het Wilhelmus gespeeld. Leerlingen van obs ‘De Beukenlaan’ lazen gedichten voor.

Daarna zijn er verschillende bloemstukken neergelegd door onder andere wethouder Erich Wünker en vertegenwoordigers uit Duitsland.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button