Algemeen

Let op! Julianaplein dit weekend volledig afgesloten

- advertentie -

Groningen – Komend weekend is de zesde en laatste fase van Operatie Julianaplein. Van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot maandag 9 mei 06.00 uur zijn op het Julianaplein alle richtingen afgesloten. Verkeer kan nog wel rijden tussen de A28 en het centrum van Groningen.

- advertentie -

Omdat alle richtingen op het Julianaplein dicht zijn, verwachten we ernstige verkeershinder in en om Groningen. Laat dit weekend daarom de auto staan. Pak de fiets, reis via een P+R of met het OV.

Ook is de zuidelijke ringweg in beide richtingen dicht tussen knooppunt Euvelgunne en het  Julianaplein. Verkeer kan nog wel van de Europaweg naar de Hereweg, via een speciaal aangelegde bypass over de ringweg.

Vermijd de file, laat de auto staan
De afsluitingen hebben grote gevolgen voor de hele stad Groningen. We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op veel andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Onze dringende oproep aan jou en alle andere automobilisten: pas je reisgedrag aan. Pak de fiets of het OV.

Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R. Houd rekening met extra reistijd. Als je niet van of naar Groningen reist, is het advies om ook niet via de stad te reizen. Vermijd de verkeersdrukte rond Groningen door gebruik te maken van andere provinciale of rijkswegen.

(lees verder onder de foto)

Foto: 112Groningen.nl

OV-acties
Reis dit weekend via een P+R, laat daar je auto staan en ga verder met de bus. Dit weekend kost een P+R-buskaartje geen €6 maar €3 voor twee volwassenen plus kinderen. Het kaartje is te koop in de bus of in de webshop van Qbuzz. Liever met de trein? Met het Arriva OV-samenreisticket reis je voor €15 een dag met twee volwassenen en maximaal drie kinderen tot en met 15 jaar in heel Friesland en Groningen met de Arriva-treinen.

Laatste weekend Ask&GO
Tijdens Operatie Julianaplein kun je bij Ask&GO terecht met al je routevragen via Whatsapp. Zij geven adviezen over de omleidingsroutes en ook over de beste P+R voor jouw bestemming of de OV-opties voor je route. Met het einde van Operatie Julianaplein in zicht, eindigt ook de service van Ask&GO. Tot en met 8 mei kun je bij ze terecht voor vragen over jouw route.

Tijdelijk Julianaplein
Vanaf maandag 9 mei, 6.00 uur, is het tijdelijke Julianaplein in gebruik. Op de plek van het oude Julianaplein is dan ruimte voor de bouw van het nieuwe Julianaplein. Omdat de afsluitingen van Operatie Julianaplein zoveel invloed hadden op het verkeer, mochten er in en om de stad nauwelijks andere wegen afgesloten worden de afgelopen drie maanden. Vanaf 9 mei is dit wel weer mogelijk. En aan de zuidelijke ringweg moet nog veel gebeuren. Dus ook na Operatie Julianaplein blijft gelden: check voor vertrek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button