Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Regionaal nieuws

Wijzigingen busdienstregeling vanaf maandag 9 mei

- advertentie -

Groningen – Maandag 9 mei wijzigt de dienstregeling van het busvervoer in Groningen en Drenthe. De werkzaamheden rond het Julianaplein In Groningen Stad zijn dan afgerond en aanpassingen die daarvoor werden ingesteld zijn grotendeels niet meer nodig.

- advertentie -

Ook worden nog enkele verbeteringen doorgevoerd in de dienstregeling van december 2021. Voor veel reizigers betekent dit andere vertrek- en aankomsttijden. Het advies is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen op qbuzz.nl/gd.

(lees verder onder de foto)

Meer bussen naar Zernike en extra ritten op diverse lijnen
Omdat het gebruik van de bus van/naar Zernike toeneemt, gaat lijn 107 van Stadskanaal via Hoogezand en Kardinge naar Zernike Campus weer rijden. Lijn 109 van Assen naar Zernike Campus houdt de route via Vries, Peize en Hoogkerk en rijdt voortaan in de spits twee keer per uur en buiten de spits elk uur. Ook lijn 18, tussen station Europapark en scholen in Lewenborg en Kardinge, komt terug. Een aantal lijnen krijgt extra ritten. Lijn 83 Assen – Roden – Leek bijvoorbeeld gaat tot na middernacht rijden. Veel lijnen rondom Emmen gaan een uur langer doorrijden.

Tijdelijke wijzigingen in Groningen Stad vanwege ombouw Julianaplein vervallen
Tijdelijke wijzigingen in de busdienstrelingen in de stad Groningen vervallen per 9 mei. Lijn 8 Hoogkerk – Hoofdstation rijdt weer door naar de Oosterpoortbuurt en station Europapark. Lijn 7 pakt de oude route weer op: Vinkhuizen – Hoofdstation – Hoogkerk en lijn 9 Zernike – De Punt gaat weer via de scholen in De Wijert rijden.

De halte Van Ketwich Verschuurbrug keert voorlopig nog niet terug. Q-link lijn 5 en Qliners 300, 309 en 312 blijven stoppen bij de halte Julianaplein.

Een volledig overzicht met alle wijzigingen is te vinden op www.qbuzz.nl/gd. Op de website van Qbuzz zijn ook de nieuwe vertrektijden beschikbaar.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button