Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Echtpaar Bosma-Smink uit Scheemda zestig jaar getrouwd

- advertentie -

Scheemda – Afgelopen dinsdag, 17 mei, vierde het echtpaar Bosma-Smink hun zestig jarig huwelijk. Wethouder Erich Wünker ging bij het echtpaar op visite en bracht zijn felicitaties over aan het gelukkige paar.

- advertentie -

De heer Pieter Bosma is geboren in Joure, mevrouw Bosma-Smink kwam ook ter wereld in hetzelfde Friese dorp. Het was op een dansavond dat ze elkaar ontmoetten. Eerst was er geen bijzondere band, totdat de portemonnee van mevrouw werd gestolen.

Dit begrootte meneer zo erg dat hij samen met haar naar het politiebureau is gegaan om aangifte te doen. Niet veel later werd de portemonnee leeg teruggevonden, meneer nam mevrouw onder zijn hoede en gingen weer samen naar de politie om hem op te halen. Door deze situatie leerden ze elkaar beter kennen en kwamen ze vaker bij elkaar.

Het echtpaar gaf elkaar het ja-woord op 17 mei 1962 in Joure.

Ze hebben op meerdere plekken gewoond, dit ook omdat ze over de hele wereld aan het werk waren. Uiteindelijk vonden ze hun woonplek in Oldambt, Scheemda. Hier wonen ze met  veel plezier en genieten van hun welverdiende pensioen.

Wat hun huwelijk zo sterk maakt? “Geven en nemen, niet over elke drempel struikelen,” zeggen ze.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button