Gemeente

Regionale Veteranendag op zaterdag 18 juni in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 18 juni vindt in de Harbour Club in Winschoten, ter gelegenheid van de Nationale Veteranendag, een bijeenkomst plaats voor oorlogsveteranen en hun partners uit de gemeenten Oldambt en Westerwolde. Met deze regionale Veteranendag willen de beide gemeentebesturen waardering tonen voor de inzet en moed die de veteranen hebben getoond tijdens verschillende vredesmissies.

- advertentie -

Het doel van de regionale Veteranendag is het verkrijgen van bekendheid met en waardering voor de veteranen. Het officiële gedeelte begint met een welkomstwoord van burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt namens beide gemeenten. Vervolgens is er een toespraak van een gastspreker.

Tijdens het informele deel krijgen de aanwezigen volop de gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje onderling ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden
Voor deze dag zij er ruim driehonderd bij het Nederlands Veteraneninstituut geregistreerde oorlogsveteranen met hun eventuele partner uitgenodigd. De veteranen hebben gediend in onder andere Indië, Libanon, Cambodja, de Balkan, Iran en Afghanistan.

Veteranen die geen lid zijn van het Veteraneninstituut kunnen zich echter ook aanmelden. Dat kan tot en met maandag 6 juni bij de gemeente Oldambt, telefoon (0597) 48 20 00, of door een e-mail te sturen naar info@gemeente-oldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button