Gemeente

Voormalig Rabobank in Scheemda derde opvanglocatie voor Oekraïners in Oldambt

- advertentie -

Scheemda – De gemeente Oldambt heeft half mei gesproken met omwonenden en betrokkenen over de voormalig Rabobank in Scheemda als derde opvanglocatie. Dit waren constructieve gesprekken waarbij vragen gesteld werden, informatie gedeeld en ook aandachtspunten werden benoemd.

- advertentie -

Op basis van de gesprekken is de keus gemaakt om het pand daadwerkelijk in te gaan zetten. Komende week wordt gestart met aanpassingen in het gebouw en de verwachting is dat dat een maand duurt. Daarna kunnen de eerste Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zegt daarover: “Een dertigtal omwonenden ging in gesprek met ons als gemeente, maar ook met elkaar. Punten die aan de orde kwamen waren bijvoorbeeld wat de vluchtelingen over dag doen en over veiligheid. Verder gaven inwoners ook aan graag betrokken te blijven bij de opvanglocatie. Een eerste nieuwsbrief is daarom vandaag de deur uit gegaan.”

Nieuwsbrief over opvang Oekraïense vluchtelingen
De eerste nieuwsbrief over de opvang van Oekraïners ging met name over de locatie in Scheemda en de punten uit de bewonersbijeenkomst. Zo’n 500 adressen hebben deze nieuwsbrief vandaag op de deurmat gekregen.

Inwoners buiten het verspreidingsgebied, en zeker ook de omwonenden van het City Hotel en Hotel Victoria Winschoten, kunnen zich ook aanmelden voor de volgende digitale nieuwsbrief. Dit kan via info@gemeente-oldambt.nl met daarbij vermelding ‘nieuwsbrief opvang Oekraïense vluchtelingen’ en hun e-mailadres. Inwoners zonder mailadres kunnen bellen met (0597) 48 20 00.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button