Cultuur

Op bezoek bij Studio Artiture in Midwolda

- advertentie -

Midwolda- Sinds 15 april heeft Midwolda er een nieuwe onderneming bij. Bert en Marion Olthuis hebben de deuren geopend van hun unieke bedrijf Studio Artiture in het voormalige gemeentehuis van Midwolda aan de Hoofdweg 169.

- advertentie -

Financieel advies en meubels
Marion is al sinds 1999 actief in de financiële wereld. Met haar bedrijf MeysHuis heeft ze al heel wat mensen geholpen, denk aan vraagstukken binnen het huwelijk- en vermogensrecht, nalatenschappen, echtscheidingen, huwelijkse voorwaarde, testamenten, maar ook met boekhoudkundige zaken en belastingaangiftes.

Waar komt dan deze totale omslag vandaan? “Ik blijf met MeysHuis in dit pand gewoon ook actief. Ik heb te veel fijne contacten die ik niet loslaat en omdat ik het vak nog steeds heel mooi vind. Maar 10 jaar geleden begon ik met meubels stofferen, puur als hobby. Hergebruik is iets wat ik heel belangrijk vind. Vandaaruit ben ik in opleiding gegaan bij een leermeester in meubelstoffering en Bert is er in mee gegaan. Tja, ook dit is iets waar ik heel blij van word. Hoe leuk dat ik het dan kan combineren.”

Meubelen een tweede kans
Studio Artiture is een zaak waar een bestaande (design) bank of stoel een nieuwe stof kan ontvangen, maar vergeet ook de binnenkant niet, deze pakken zij waar nodig ook aan. Bijpassende sierkussens of een lampenkap geven het interieur net even dat extraatje mee. Inmiddels zijn er ook al lounge-, camper- en bootkussens verfraaid of zelfs helemaal vervangen. En zijn er specifieke vragen op het gebied van houtbewerking dan komt de meubelmaker om de hoek kijken.

“En voor de eigen verkoop hebben wij bewust de keuze gemaakt voor een tweede kans van designmeubelen. Deze zijn qua uitstraling vaak al uniek, van een uitstekende kwaliteit en kunnen met een nieuwe bekleding weer jaren mee. We speuren de markt af en kopen dan een meubel op waar wij wat in zien. En dan in het atelier gaan we er de juiste bekleding bij zoeken.” Het bedrijf is inmiddels al CBW erkend wat voor de klant een fijne gedachte is.

Bijzondere naam
De naam Studio Artiture vergt wat uitleg. “Meubelstoffering is een vak dat al decennialang wordt uitgevoerd, maar het heeft vaak een wat ‘stoffig’ imago,” legt Marion uit. “Her stofferen is echter wel een vak wat heel wat inspanning en opleiding en dus kunde vergt en eigenlijk vind ik elke bank, stoel of lampenkap die opnieuw is bekleed, een kunstwerk op zich. Zo kwamen we op de samenvoeging van de woorden Art en Furniture.”

Werken en verkopen vanuit dezelfde ruimte
In het karakteristieke pand is een mooie werkruimte gerealiseerd. Bij binnenkomst wordt de aandacht van de bezoeker eerst naar de te verkopen designmeubelen getrokken en zijn er kunstwerken van Mir ceramics. Kunstenares Mirjam Kersholt exposeert doorlopend, waardoor er geregeld nieuwe stukken zijn van Chinees porselein en keramiek.

Midden in de zaak staat een ruime tafel waar onder het genot van een kop thee of koffie stoffen uitgekozen kunnen worden. Bij het grote raam aan de zijkant van het gebouw is de werkplek van Marion en Bert. De werkbank waarvan je denkt, hoe hebben ze die binnengekregen, staat gewoon zichtbaar in de ruimte.

“We werken zo transparant mogelijk, met onze offertes maar ook in het atelier zelf. De ruimte leent zich uitstekend voor werken en presenteren tegelijk.”

Duurzaam als bedrijfsvisie
“Omdat we het hergebruik van meubels juist zo belangrijk vinden, hebben we in onze materialen ook heel duidelijk de keuze gemaakt voor duurzame collecties. Daarbij zijn we gericht op zoek gegaan naar uitsluitend Europese leveranciers van bijvoorbeeld stof en leer, waarbij elke leverancier zich op zijn manier inzet voor duurzaamheid.”

En hierin gaan ze bij Artiture echt ver. Niet alleen de ruime keuze uit duurzame stoffen, ook zijn er gerecyclede garens, de vullingen zijn niet meer van polyether maar koudschuim en voor de tussenlagen kan ook gekozen worden voor katoen, wol en mixen hiervan. “Waar kan, gebruiken we zo veel mogelijk natuurlijke producten. Ons wikkelfolie voor verzenden bijvoorbeeld bestaat voor meer dan 75% uit natuurlijk suikerriet.” En dan met een grote glimlach: ”Zelfs ons toiletpapier is duurzaam, van The Good Roll.”

Vintage ook voor de jeugd
Marion en Bert kunnen bij de klant thuis een meubel bekijken en als er dan thuis of op de zaak, de stoffen zijn uitgekozen gaan ze echt van start. “We verwijderen de oude stof van het meubel, bekijken hoe de oude kussens zijn, hoe is de staat van het binnenwerk en daarna gaan we weer opbouwen.” De klant heeft de keuze uit diverse stoffen. Ook voor de buitenkussens zijn prachtige o.a. waterafstotende stoffen, zeker niet de ‘standaard’ stoffen.

“We willen ons erg graag onderscheiden. Door duurzaam te werken maar ook met materialen waar een klant na lange tijd nog steeds blij van wordt. En het mooie is, dat ook de jongere generatie steeds bewuster wordt van hergebruik. Vintage meubelen kunnen in opgeknapte staat een duidelijk verschil maken in de foodprint die we hier achter laten. Wat minder wegwerp en wat meer kwaliteit en langer van dingen genieten. Dat is wat wij graag willen meegeven.”

Voor informatie over Studio Artiture kunt u kijken op www.studioartiture.com

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button