Incidenten

2,5 jaar cel geëist tegen Stadjer voor verkrachting 15-jarig meisje

- advertentie -

Winschoten – Voor de verkrachting van een 15-jarig meisje is tweeënhalf jaar cel geëist tegen een 33-jarige Stadjer. Het incident zou in september 2017 hebben plaatsgevonden in Winschoten. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Het toen 15-jarige meisje wilde meer sociale contacten opbouwen en kwam via de chatsite Badoo in contact met de verdachte. Die was toen 29 jaar, maar deed zich voor als 19-jarige. Ze maakten een aantal afspraken, waaronder bij een bosje achter een crematorium én bij een parkeerplaats. De verdachte kwam bij deze afspraken in verschillende auto’s opdagen. Ook gebruikte hij een andere voornaam.

Doelgericht

Volgens de officier van justitie was het meisje niet opgewassen tegen zijn dwang en lichamelijk overwicht. Uit onderzoek naar chatgesprekken voorafgaand aan de afspraken, blijkt dat de man doelgericht op seks met het meisje uit zou zijn geweest. Na de gebeurtenissen wist de minderjarige zich los te worstelen en naar huis te vluchten. Ze vertelde het aan een vriend en vroeg hem te zwijgen.

Uiteindelijk kwam het verhaal ook bij haar moeder terecht. Eind 2018 deed het meisje aangifte tegen de man. Die ontkent de aantijgingen stellig. Hij zegt dat hij haar geen chats met onverbloemde teksten heeft gestuurd. Tijdens de afspraken hadden ze alleen ‘wat gepraat’, zei hij. Maar dat verhaal gelooft de officier niet.

‘Geen reden voor voorwaardelijk straf’

Het meisje heeft zeer specifiek over de gebeurtenissen verklaard. ‘Meneer ontkent tegen de klippen op, maar ik acht verkrachting overtuigend bewezen’, zei de officier.

Voor een deels voorwaardelijke straf zag hij geen reden. De raadsvrouw van de verdachte pleitte voor vrijspraak wegens onvoldoende bewijzen. Volgens haar zouden er drie afspraken zijn geweest, waarvan de eerste zonder seks. ‘Komt bij dat het meisje zelf naar de afspraken toe ging’, vervolgde ze.

Verdachte niet te vinden

De zaak lag drie jaar bij het Openbaar Ministerie op de plank. De verdachte bleek moeilijk te traceren. Zo woonde hij in korte tijd op verschillende adressen in onder meer Veendam en in Emmen. Hij is niet eerder voor een soortgelijk feiten veroordeeld. In zijn laatste woord benadrukte de verdachte nog dat er geen geweld was gebruikt. ‘Ik vind het belachelijk dat ik hier voor leugenaar word uitgemaakt.’

De uitspraak is over twee weken.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button