Algemeen

Boeren blokkeren grensovergang op de A7 bij Bad Nieuweschans (video)

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Een groep boeren is maandagavond rond 20.00 uur begonnen met het blokkeren van de grensovergangen bij Ter Apel en Bellingwolde, rond 20.30 uur bereikten ze ook de A7 bij Bad Nieuweschans. In beide richtingen was het verkeer enige tijd gestremd.

- advertentie -

“We gaan de grenzen sluiten voor stikstof”, zegt een van de actievoerders. Het idee is om ook andere grensovergangen ‘af te sluiten’. Daarmee willen de boeren wijzen op verschillen in het stikstofbeleid tussen Nederland en Duitsland, waar de regels soepeler zijn. Ze kiezen voor een actie in de loop van de avond ‘om de burgers niet teveel tot last te zijn’.

Het is niet de eerste actie deze maandag. Er waren gaandeweg de middag verschillende bijeenkomsten met trekkers.

Rond 22.30 uur was de weg weer vrij.

Lees ook: Oldambtster boeren laten van zich horen langs A7 Scheemda

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button