Algemeen

26 Leerlingen van PrO Winschoten zijn klaar voor een volgende stap

- advertentie -

Winschoten – Over de rode loper door de voordeur. Dat gebeurt je niet elke dag. Afgelopen maandag was dan ook wel een heel speciale dag. Een dag die je de rest van de leven bijblijft. De dag van je diplomering. PrO Winschoten zwaait aan het eind van het schooljaar 26 leerlingen uit. Een groot gedeelte hiervan was maandagavond op school om het officiële diploma praktijkonderwijs in ontvangst te nemen.

- advertentie -

Na vijf jaar praktijkonderwijs kun je een baan gaan zoeken óf nog even doorleren op een MBO. Een aantal van deze toppers is zelfs al eerder in dit schooljaar gestart met een baan en een aantal voldeden nét niet aan de eisen van het diploma. Deze eisen zijn best streng en landelijk vastgesteld. Zij krijgen wel een verklaring. Alle schoolverlaters ontvangen het portfolio met alle school- branche-certificaten en diploma’s. Hét bewijs dat de school garant staat voor alle aangeleerde vaardigheden.

De school is terecht trots op deze groep schoolverlaters. Dhr. Bugel benadrukte in zijn openingsspeech het belang van, en de vraag naar, praktisch opgeleide mensen. Alle gediplomeerden werden even in het zonnetje gezet. Ze kregen een kleine toespraak van één van de docenten voordat ze het diploma mochten ondertekenen. Hierin kwamen hoogtepunten, grappige gebeurtenissen en persoonlijke herinneringen voorbij. Ook kregen ze een roos en een pot drop met de boodschap ‘Het zit d’rop!’. Na vanavond is hun loopbaan op het praktijkonderwijs voorbij en zijn de leerlingen klaar voor de volgende stap.

Hopelijk horen we later nog eens hoe het met ze gaat. We vertrouwen erop dat dit wel goed komt.

 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button