Weerbericht

Dit weekend wolken, zon en regionaal een bui

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend is het meestal droog met een mix van wolken en zon. Met maxima tussen 19 en 23 graden is de temperatuur goed voor buitenactiviteiten. Het zuiden en westen heeft wat betere papieren dan het noorden en oosten van het land. Voor volgende week staat zonnig en warm zomerweer op het programma.

- advertentie -

Zaterdag: wolken, een enkele lichte bui en zon
Zaterdag wordt het 19 graden op de Waddeneilanden en langs de noordkust, 21 graden in Amsterdam en Zwolle en 23 graden in Brabant en Limburg. Er waait een matige noordenwind en het weerbeeld bestaat uit veel wolken, enkele buien en af en toe zon. De meeste zonnige momenten zijn voor het zuiden en westen van het land. In het noorden en oosten blijft het wolkendek vaker gesloten en is ook de buienkans wat groter. Grote neerslaghoeveelheden vallen hierbij niet en de eventuele buien duren niet lang.

Voor buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen is het in de zuidwestelijke helft van het land prima weer. Woon je in het oosten of noorden dan kan je ook prima op pad, maar is het verstandig om af en toe de radar te checken.

Zondag: beste papieren opnieuw voor zuiden en westen
Op de tweede dag van het weekend waait er een zwakke tot hooguit matige wind uit het noordwesten. Het weerbeeld bestaat opnieuw uit een mix van wolken en zon. De kans op een paar buien is vooral weer aanwezig in de noordoostelijke helft van het land, maar een echt natte dag wordt ook daar niet. In Zuid-Holland, Zeeland en het westen van Brabant schijnt de zon het vaakst en is het met 22 of 23 graden goed toeven buiten. In Noord-Nederland blijft het kwik met 19 of 20 graden wat achter.

Zomer barst volgende week los
Maandag wordt een droge dag met regelmatig zon en maxima van 22 tot 26 graden. Daarna wordt het weerbeeld zonovergoten en komt 30 graden in zicht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button