Gemeente
Veel gelezen

‘Ranzige’ steeg bij Marktplein gaat definitief dicht

- advertentie -

Winschoten – Het steegje tussen Burgemeester Schönfeldplein en het Marktplein in Winschoten gaat permanent dicht. Dat hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt besloten.

- advertentie -

De steeg is donker en smal. Voor bezoekers van het uitgaanscentrum de route om het Marktplein te betreden of te verlaten. Maar de steeg wordt niet alleen daarvoor gebruikt. De altijd aanwezige urinegeur maakt duidelijk dat er vaak tegen de muren wordt geplast. Voor de rest ligt er vaak rotzooi, van lege blikjes tot andere zaken.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

“Het afsluiten is een verzoek van de Vereniging van Eigenaren van het naastgelegen flatgebouw.” zegt de woordvoerder van de gemeente tegen OldambtNu.nl. “De steeg wordt vaak gebruikt als urinoir en andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. En vlak ernaast (bij de groenteboer) ligt een goede doorgang naar het plein.”

“Als de steeg is afgesloten, willen omwonenden hem als opslag- en bergruimte gaan gebruiken. Bijvoorbeeld voor fietsen” zegt de woordvoerder. Volgens haar heeft de gemeente ook overlegd met horecaondernemers, voordat ze het besluit hebbengenomen. “Zij kunnen zich erin vinden.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button