Op stapRegionaal nieuws

Eindelijk weer een normale Week der Besten in Vlagtwedde

- advertentie -

Regionaal – Van 12 tot en met 21 augustus staat Vlagtwedde weer in het teken van de Week der Besten. Daar waar de laatste 2 jaren een sobere editie had in verband met corona, worden nu alle registers weer opengetrokken om er een geweldige 28e editie van maken. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud met daarin vertrouwde maar ook nieuwe evenementen.

- advertentie -

Thema Oktoberfest
Dit jaar heeft de Week der Besten het thema Oktoberfest. Dit thema zal gedurende week naar voren komen. Buurtverenigingen zijn inmiddels drukdoende om hun straten in dit thema te versieren en zichzelf daarmee leuk te presenteren tijdens de feestweek. Ook bij diverse evenementen zal dit thema een rol gaan spelen zoals bij de 6-kamp georganiseerd door de winkeliersvereniging en Ecotherm Strijd der Besten.

Nieuw evenement
Op woensdag 17 augustus rijdt er een stoet met paarden door het dorp. De koetsen zijn gemiddeld 140 jaar oud. De club van Rijden en Glijden Noord Nederland probeert hiermee het rijdend museum gaande te houden. Het is vooral genieten van en met paarden en de natuur om ons heen!

Vaste onderdelen
Natuurlijk kan de Week der Besten niet zonder een aantal vaste evenementen. Deze vormen al jaren het karkas van deze succesvolle feestweek. Hierdoor kan iedereen, van jong tot oud, meedelen in de feestvreugde. De Profile Tyrecenter Heuver Truckrun (Westerwolde Zuid wordt dit jaar aangedaan). Braderie, Historische TT, Beeldend Media Mudrun, Kindermiddag met Flop en Juf Sas, Oudermiddag met Duo Nul en Nix (gratis busvervoer via diverse verzorginginstellingen). De Fiets3daagse (vertrek bij De Sultan), Motortoertocht (vertrek bij Roegh Parc Emslandermeer), De Ecotherm Strijd der Besten, een eetwedstrijd bij Restaria Westerwolde (wie eet de meeste braadworsten binnen een uur), bingoavond, en op de Marktplein zal vanaf woensdag de Kermis losgaan. En natuurlijk niet vergeten de Miss Verkiezing die op 12 augustus gaat plaats vinden.
Kortom genoeg vertier voor jong en oud.

Artiesten
Vooral aan het einde van de week komen verschillende artiesten richting Vlagtwedde om in de feesttent en diverse horecagelegenheden een feestje te bouwen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button