Partnerbijdragen (advertentie)

Styling tips voor je woonkamer

- advertentie -

Wil jij je woonkamer eens flink onder handen nemen, maar weet je niet hoe? Dan ben je hier aan het juiste adres. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen, dat het wellicht wat veel is om te kunnen bedenken hoe je met je woonkamer aan de slag kunt gaan, hebben we een aantal tips voor je. Vooral wanneer je al jarenlang dezelfde spulletjes in huis hebt, kan het heel goed zijn dat je slechts met een paar kleine aanpassing een enorm effect teweeg kunt brengen. Wel is het goed om voor jezelf eerst te bepalen wat je nu ongeveer wilt, zodat je aan de hand daarvan de vervolg stappen kunnen doorlopen.

- advertentie -

Ruim je huis eerst op
Veel mensen hebben geen idee hoe enorm groot het effect kan zijn wanneer je eerst je huis keurig opgeruimd hebt. Lege kopjes op het aanrecht dragen natuurlijk niet echt bij aan een opgeruimd huis. Hetzelfde geldt voor allerlei prullaria op de eettafel of het dressoir. Door ervoor te zorgen dat alles wat hier niet thuishoort ook daadwerkelijk op te bergen, zal je al snel merken dat het er heel anders uitziet. Hetzelfde geldt ook voor spullen op de grond. Vooral wanneer je kinderen hebt, is de kans groot dat je betonvloer bezaaid ligt met allerlei spullen. Ontzettend zonde. Je hebt immers niet voor niets gekozen voor een betonlook vloer, dan wil je natuurlijk ook dat mensen deze kunnen zien.

Kies voor een andere indeling
Bij het re-stylen van je woonkamer, hoef je niet altijd allerlei nieuwe spullen aan te schaffen. Vaak kun je namelijk al een hele boel teweeg brengen met je bestaande spullen. Eén van de eenvoudigste tips na het opruimen van je woonkamer, is te kiezen voor een andere indeling. Dit kun je op allerlei verschillende manieren doen. Wel is het goed om eerst voor jezelf een plattegrond te maken, zodat je zeker weet dat bepaalde meubelstukken ook daadwerkelijk passen. Het is immers zonde om meerdere malen je bank of stoelen te moeten verschuiven, waardoor je kans hebt je gietvloer betonlook te beschadigen. Door van te voren een plattegrond te maken, weet je zeker dat het past en kun je direct functioneel aan de slag.

Hergroepeer je accessoires
Woonaccessoires, dat hebben we allemaal. De kans dat jij het nodig in je woonkamer hebt staan, die is natuurlijk vrij groot. Zorg ervoor dat je alle accessoires die je hebt verzameld en op de eettafel zet, zodat je in één oogopslag kunt zien wat je nu daadwerkelijk allemaal hebt. Daarna is het zaak om verschillende combinaties te gaan maken, om zo te kijken of je misschien bepaalde oude woonaccessoires in combinatie met andere accessoires een nieuw leven in kunt blazen. Lukt dit niet, dan is een nieuw kleurtje vaak ook een goede manier om dit te kunnen doen. Zo kun je bijvoorbeeld prima een zwarte kandelaar eenvoudig met een spuitbus goud verven. Zo lijkt hij zo goed als nieuw en heeft hij direct een andere look en feel.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button