Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Organisatie Waterbei Straattheaterfestival kijkt tevreden terug

- advertentie -

Winschoten – 26 en 27 augustus was Winschoten het bruisende hart van het Waterbei Straattheaterfestival. Na twee jaar kon dit openbare festival weer plaatsvinden.

- advertentie -

Op verschillende locaties in Winschoten was er straattheater op topniveau. De start van Waterbei was vrijdagavond met een mooie optocht van alle acts vanaf De Klinker naar het Marktplein. “Het was even spannend of we de percussiegroep Los del Sol wel als koplopers hadden,” vertelt Pascal Meinders van Stichting Het Evenement Winschoten.

“De groep had in een file gestaan en echt op het nippertje waren ze twee minuten voor de start er toch. En bij de afsluiting van het festival was de burgemeester bijna te laat. Zij kwam nog van een late bespreking en kwam in één van de files naar Blauwestad terecht.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Genieten van theater voor iedereen
Zowel vrijdag als zaterdag was er een bonte mix van allerlei opvallende acts om het publiek te vermaken. De organisatie had een mooie verdeling gemaakt waardoor er op verschillende plekken in de binnenstad genoten kon worden van uniek theater en plaatselijke toppers. Kenmerkend voor Waterbei is dat het evenement volledig gratis is voor het publiek. De Winschoter binnenstad was dan ook afgeladen vol met mensen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Ina Muntinga/ OldambtNu.nl

Adembenemend slot bij de Wilgenborg
De indrukwekkende afsluiting van Waterbei vond plaats bij de Wilgenborg in Blauwestad. Vanwege de te verwachten drukte was opgeroepen te voet of met de fiets te komen. En alleen de verlichtte PieterSmitbrug met duizenden mensen was al een attractie op zich. Het internationale gezelschap Theater Tol uit Antwerpen bracht een liefdesverhaal op hoogte.

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Uitstekende zang, luchtfietsen en acrobatiek zorgden voor spectaculaire kunst. Tijdens de lucht act werden er onder andere beelden uit de omgeving op een rond scherm geprojecteerd, wat mooie reacties opleverde. Tot slot was er op het strand nog een spetterende vuurwerkshow.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

Samenwerken
De organisatie van Waterbei is blij met de verschillende samenwerkingen waardoor het festival weer plaats kon vinden, zoals de inzet van vrijwilligers en diverse lokale ondernemers. Maar ook de samenwerking met gemeente en provincie die na het wegvallen van Pura Vida meedachten, om in Blauwestad de bijzondere afsluiting te kunnen realiseren.

Lees ook:
Fotoserie: Waterbei straattheaterfestival van start met parade
– Fotoserie: Gezelligheid in centrum Winschoten tijdens dagprogramma Waterbei

– Fotoserie: Duizenden toeschouwers bij theater en vuurwerkshow Waterbei

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button