Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Jong geitje dood en 4 ernstig ziek bij Hertenkamp Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Alweer is het raak bij de Hertenkamp in Scheemda, na verschillende vernielingen in de afgelopen periode zijn nu de dieren zelf het doelwit geweest. Twee jonge geitjes werden afgelopen zaterdag plotseling ziek. Later volgden er nog drie met dezelfde ziekteverschijnselen.

- advertentie -

Nadat de dierenarts de zieke geiten onder meer penicilline en antibiotica had toegediend, knapten ze niet direct op. Met drie van de vijf geiten die ziek werden gaat het inmiddels weer goed. Een geitje was er zo slecht aan toe dat deze is ingeslapen.

Ook de oorzaak bleek lastig te achterhalen, tot dat een voorbijganger zich meldde.

In een boomstronk op het terrein was een substantie gesmeerd. Het is gelijk onderzocht en toen bleek dat het spul was vermengd met glassplinters. In het braaksel van de zieke geiten werd hetzelfde goedje aangetroffen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Om welke substantie het gaat moet onderzoek uitwijzen. Stichting Hertenkamp Scheemda heeft inmiddels aangifte gedaan bij politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button