Partnerbijdragen (advertentie)

De voordelen van goede isolatie

- advertentie -

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderdeel in onze samenleving. Niet alleen wanneer we kijken naar voeding, maar ook naar het maken van kleding, meubels en het verbruik van gas en licht in onze woning. Niet voor niets kiezen daarom steeds meer mensen ervoor om hun huis te verduurzamen. allereerst heeft dit natuurlijk als voordeel dat het financieel een goede investering is, aangezien je je energierekening direct omlaag brengt, maar draag je op deze manier ook je steentje bij aan een beter en schoner milieu. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van voordelen te benoemen, waarom een goed geïsoleerd huis of het laten plaatsen van zonnepanelen een verstandige keuze is. Dus ben jij nog niet overtuigd, lees dan hier de voordelen.

- advertentie -

Kostenbesparend
Op het moment dat jij je huis gaat isoleren, dan kun je dit op een aantal verschillende manieren doen. Zo kun je het dak isoleren, maar ook de vloer en muren. Door je huis te isoleren zorg je er als het ware voor dat de warme een stuk langer binnen blijft, waardoor je minder gebruik hoeft te maken van je verwarming. Dit scheelt je niet alleen qua uitstoot, maar natuurlijk ook in het maandelijkse verbruikt. Kies je voor een geïsoleerde woning, dan kan je dit jaarlijks tot wel 20 procent op je energierekening schelen.

Goed voor het milieu
Kies je ervoor om je dak te laten isoleren met pir isolatieplaten, dan zal je direct merken dat het niet alleen in de winter een stuk langer warm blijft, maar het ook in de zomer koeler is op zolder. Aangezien we natuurlijk vooral in de winter de warmte zoveel mogelijk in huis willen houden, is het goed om hier eens serieus over na te denken. Omdat de warme lucht naar boven trekt, is het dak de plek waar de warmte het huis eenvoudig kan verlaten. Door het dak dus goed te isoleren, blijft de warmte langer binnen en hoef je minder veel te stoken. Hierdoor is de CO2 uitstoot een flink stuk lager, wat dus goed is voor het milieu. Vooral wanneer je dit combineert met zonnepanelen, zul je merken dat je maandelijks een flink bedrag op je energiekosten kunt besparen.

Beter energielabel
Kies jij ervoor om je vloeren te isoleren met xps platen, dan is de kans vrij groot dat je ook een beter energielabel krijgt toebedeelt. Deze moet je wel zelf aanvragen, maar kan je aanzienlijk schelen in een eventuele verkoop van je huis. Een beter energielabel draagt namelijk ook direct bij aan een waardevermeerdering van de woning.

Vooral wanneer je maandelijks de nodige euro´s bespaart, is jouw huis vaak een stuk meer in trek dan een huis wat niet tot nauwelijks is geïsoleerd. Het laten isoleren is daarom dus ook zeker de moeite waard. Ook wanneer je niet voornemens bent om de woning te verkopen. Het zijn namelijk geen kosten, maar het is een investering voor de lange termijn. Doordat je maandelijks flink bespaard, heb jij binnen enkele jaren je investering terugverdiend. Daarna is alles wat je bespaard dus pure winst. Hoe fijn is dat?

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button