Algemeen

Geen spoorverdubbeling tussen Scheemda en Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De provincie had plannen om het spoortraject tussen Scheemda en Winschoten te verdubbelen. Deze spoorverdubbeling was volgens hen nodig voor de komst van de Wunderline, de toekomstige snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen.

- advertentie -

Er wordt nu gekozen voor slimme wissels en een hogere snelheid, de verdubbeling is dus van de baan.

Met toepassen van de slimme wissels en dus een hogere snelheid wordt de reis tussen Groningen en Bremen 20 minuten sneller, totaal: 2 uur en 26 minuten. Met deze oplossing blijven de kosten binnen het budget van bijna tweeënveertig miljoen euro en wordt een kostenoverschrijding van vijfentwintig miljoen euro voorkomen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Melarno Kraan/ OldambtNu.nl (archief)

De tijdwinst wordt behaald als de nieuwe Friesenbrücke, de spoorbrug over de Ems, in 2024 in gebruik wordt genomen. Aanwonenden van het baanvak Scheemda – Winschoten zijn inmiddels op de hoogte gebracht dat de spoorverdubbeling er niet komt.

Goede treinverbinding
Een goede treinverbinding tussen Nederland en Duitsland heeft een positief effect op de sociaaleconomische ontwikkeling en de leefbaarheid van de noordelijke grensregio’s in beide landen. Vanaf 2025 is de treinreis tussen Groningen via Oldambt en Bremen sneller en comfortabeler.

Informatie
Uitgebreide informatie over de spoorverdubbeling Scheemda – Winschoten vindt u op www.provinciegroningen.nl/spoorverdubbelingsw. Hebt u een vraag of een opmerking? Mail dan naar spoorverdubbelingsw@provinciegroningen.nl.

Samenwerking
De spoorverdubbeling is onderdeel van het Wunderline – project, de toekomstige snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen. De provincie Groningen voert het project uit met ProRail en de gemeente Oldambt.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button