Weerbericht

Waarschuwing voor plaatselijk dichte mist

- advertentie -

Landelijk – Tot halverwege de ochtend komt, met uitzondering van het zuidwesten, plaatselijk dichte mist voor. We adviseren iedereen die vroeg de weg op gaat rekening te houden met de mist. Het zicht kan onderweg afnemen naar minder dan 200 meter. De mist zal in de loop van de ochtend oplossen.

- advertentie -

In het hele land, met uitzondering van de provincies Zuid-Holland en Zeeland geldt code geel voor mist. Afgelopen nacht was het zicht op veel plaatsen beperkt tot 100-150 meter. Zo noteerde meetpunt Eelde om 5:30 uur een zicht van 93 meter. In Twente was het zicht om 4:20 uur 104 meter en in het Noord-Hollandse Berkhout was het zicht 123 meter.

Momenteel, 6:10 uur, is het zicht op veel plaatsen nog minder dan 200 meter. Pas in de loop van de ochtend zal de mist en lage bewolking optrekken. De zon breekt dan af en toe door, maar vooral in de kustgebieden komt een enkele bui voor. Vanmiddag zijn er perioden met zon en bij weinig wind wordt het 14 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button