Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Politiek

Doek lijkt te vallen voor de Hardenberg, raad stemt in met sluiting per 1 juli 2023

- advertentie -

Finsterwolde- Zwembad en sporthal De Hardenberg in Finsterwolde moet als het aan de gemeenteraad ligt per 1 juli 2023 de deuren sluiten. Dat werd vanavond besloten tijdens een druk bezochte raadsvergadering. De plannen om de Hardenberg te sluiten, lagen al langer op tafel, maar vanavond werd het besluit definitief.

- advertentie -

Voorstellen van de oppositiepartijen in de raad om de accommodatie langer open te houden, haalden het niet. Met een verdeling van 12 stemmen (GBO, PvdA, PvhN, VVD en gedeeltelijk CDA) voor de sluiting per 1 juli 2023 en 10 (D66, GroenLinks, VCP, SP, PVV en Oldambt Aktief) tegen, werd het voorstel van de coalitie om de Hardenberg te sluiten aangenomen.

De spanning was vooraf al om te snijden, vanavond in de raadszaal in Winschoten. De voorgenomen sluiting leidde de afgelopen maanden tot veel commotie en hield de gebruikers van de Hardenberg flink bezig. Ook vanavond waren velen van hen naar de raadszaal gekomen om te horen welk besluit er genomen zou worden.

Tijdens de bijdrage van de raadsleden lieten de gebruikers van het zwembad met een protestborden zien dat in hun ogen de energietransitie gebruikt kan worden voor de bezuinigingen op sportaccommodaties.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

Op een enkel applaus na, was het stil op de publieke tribune en luisterden de bezoekers aandachtig naar de bijdragen van alle raadsleden. De hoop van de gebruikers van de Hardenberg was gevestigd op het voorstel van enkele oppositiepartijen om het zwembad tot 1 januari 2026 niet te sluiten en in de tussentijd te kijken naar andere mogelijke oplossingen.

Maar dit voorstel haalde geen meerderheid. Toen ook een voorstel van de SP om de sluiting voorlopig uit te stellen het niet haalde, zagen de gebruikers van de Hardenberg de bui al hangen.

Sluiting per 1 juli 2023
Het voorstel om het zwembad en de bijbehorende faciliteiten per 1 juli 2023 te sluiten kon, in tegenstelling tot de andere voorstellen wel op een meerderheid rekenen. De emoties op de publieke tribune waren na dat besluit duidelijk hoorbaar en voelbaar.

Wethouder Erich Wünker gaf aan dat er wel enkele geïnteresseerde partijen zijn om de sportaccommodatie over te nemen. Als het niet lukt om voor 1 juli volgend jaar een koper te vinden voor de Hardenberg, zullen de deuren dus medio volgend jaar definitief sluiten.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button