Algemeen

Ommelander Ziekenhuis en Forte GGZ/OCRN leiden gezamenlijk breed inzetbare GZ-psychologen op

- advertentie -

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis en Forte GGZ/OCRN gaan per 1 november gezamenlijk gezondheidszorgpsychologen (GZ-psychologen) opleiden. Dit is bekrachtigd in een door de drie partijen ondertekende bestuursovereenkomst. Hiermee zetten de organisaties zich gezamenlijk in voor goed opgeleide GZ-psychologen in het noorden.

- advertentie -

De vraag naar GZ-psychologen neemt toe, en daarmee ook de wens tot het opleiden van GZ-psychologen. Het Ommelander Ziekenhuis en Forte GGZ/OCRN hechten waarde aan een brede opleiding, zodat de GZ-psychologen zowel kennis en ervaring hebben vanuit de GGZ als het ziekenhuis. Door deze manier van samenwerken zijn de professionals na de opleiding breed inzetbaar in het hele werkveld. Daarnaast wordt de samenwerking en het delen van kennis tussen de drie organisaties verder versterkt.

Over OCRN en Forte GGZ
OCRN is een praktijk voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met psychische problemen zoals angst, depressie, trauma, ADHD, autisme spectrum stoornissen, hechtingsproblemen, onverklaarde lichamelijke klachten, gedragsproblemen, dyslexiezorg en dyscalculiezorg. OCRN heeft oprechte en professionele aandacht voor cliënten. Zij staan er niet alleen voor, want OCRN loopt een stukje mee. Samen komen je verder. Daarom zoekt OCRN verbinding met cliënt, de naasten en medewerkers.

Forte GGZ  is een GGZ praktijk voor volwassenen. Forte GGZ heeft vooral expertise in ontwikkelingsproblematiek (ADHD en ASS), angst- en depressieve stoornissen, psychotrauma en milde tot matige persoonlijkheidsproblematiek. Forte GGZ gelooft in de kracht van samen. Daarom wordt de cliënt altijd nauw betrokken bij het behandelplan. Samen wordt onderzocht wie én wat het beste bij de cliënt past. De cliënt wordt uitgedaagd om de regie weer in eigen handen te krijgen.

Over het Ommelander Ziekenhuis

Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn wij hét ziekenhuis voor de regio. We werken daarbij nauw samen met het UMCG en de verwijzers. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, de inwoners van Noord- en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda. De afdeling medische psychologie helpt patiënten in alle leeftijden waarbij psychische klachten samengaan met lichamelijke klachten en behandelingen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button