Algemeen

CBS de Vossenburcht: “ruim de grote boodschap van uw hond op”

- advertentie -

Winschoten – Veel van onze inwoners hebben een hond. “We willen graag dat zij hun hond(en) met plezier kunnen uitlaten. En ook zo dat anderen daar geen last van hebben. Dat is helaas regelmatig wel het geval. Zo ook bij CBS de Vossenburcht in plan noord.” laat de conciërge van de school weten.

- advertentie -

Het grasveld voor school ligt met regelmaat bezaaid met hondenpoep. Het wordt door de eigenaar niet opgeruimd. Kinderen die over het gras lopen, krijgen het onder hun schoenen en tijdens het grasmaaien is het ook geen pretje! Uitwerpselen aan de grasmaaier, op de kleding.

“Langs deze weg vragen we u als hondeneigenaar om de grote boodschap van uw hond op te ruimen. Het is wel zo netjes en ook een gemeentelijke verplichting!” schrijft de conciërge.

De gemeente zal extra gaan controleren. Hondenbezitters dienen in het bezit te zijn van een poepschepje of poepzakje om het op te kunnen ruimen. Wist u dat u anders een boete van 95 euro kunt krijgen? De BOA’s zullen de eerste periode waarschuwingen uitdelen.

“Laten we het met elkaar niet zover komen, ruim de poep gewoon op. Alvast bedankt namens de kinderen en het personeel van CBS de Vossenburcht.”

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button