Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Komende tijd gunstig weer voor laag gasverbruik

- advertentie -

Landelijk – De stroom- en gasprijzen zijn bijzonder hoog. Het verbruik hangt voor een deel af van het weer en de tendens van deze prijzen ook. Zowel in Nederland als in nagenoeg heel Europa is het de komende twee weken relatief zacht voor de tijd van het jaar en dit heeft een gunstige invloed.

- advertentie -

Er is de komende twee weken geen kans op relatief koud weer. Met zuiden- tot zuidwestenwinden wordt zachte lucht aangevoerd. Hierdoor ligt de middagtemperatuur meestal boven de gebruikelijke waarden en koelt het in de nachten vaak niet veel af. Op de koudste dagen liggen de temperaturen rond de normale waarden voor half oktober.

Dankzij het bovengemiddeld warme weer hoeft men minder te stoken dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Gunstig weer in heel Europa
In nagenoeg heel Europa is de temperatuur komende twee weken relatief hoog. De enige uitzonderingen zijn het uiterste noordwesten (met name IJsland) en zuidoosten (Griekenland, Turkije), waar kans is op temperaturen iets lager dan gebruikelijk.

In Frankrijk, Duitsland, de Alpenlanden, Oost-Europa en ook Zweden en Finland is het tot eind van de maand waarschijnlijk 2 tot 3 graden warmer dan gemiddeld in deze tijd van het jaar. Hierdoor zal het gasverbruik in deze landen ook relatief laag zijn en dit heeft een gunstige invloed op de prijs voor heel Europa.

Opwekken van duurzame energie
Af en toe kan het komende twee weken stevig waaien, maar echt onstuimig weer staat vooralsnog niet op het programma. Voor de energieproductie door windmolens is het hierdoor gunstig weer.

Het weerbeeld is komende twee weken wisselvallig met regelmatig vrij veel wolken. Toch zijn er ook van tijd tot tijd zonnige dagdelen. Deze week zijn bijvoorbeeld dinsdagmiddag en woensdag behoorlijk zonnig. Waarschijnlijk zullen zonnepanelen komende twee weken een vrij gemiddelde hoeveelheid energie opwekken voor deze tijd van het jaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button